AmaWaterways - exklusiva flodkryssningar

AMAWATERWAYS

flodkryssningar när de är som bäst


Underbara och exklusiva flodkryssningar i Europa, Asien och Afrika på välkända floder med prisbelönta AmaWaterways. Enligt bland annat "Berlitz guide to river cruising" har AmaWaterways Europas bästa flodkryssningsflotta med 22 eleganta fartyg, samtliga smakfullt inredda med mycket bekväma hytter, i många fall med dubbla balkonger. Helpension med utsökt mat och drycker i världsklass, utmärkt service och underhållning. Fritt Wi-Fi och aktivitetsprogram för välmående och avkoppling.


I varje hamn ingår flera olika utflykter att välja på och det finns något för alla smaker. För den som önskar vara aktiv finns cyklar ombord att låna, antingen för egna upptäckter eller för guidade turer.

FLODKRYSSNINGAR I FYRA VÄRLDSDELAR

EUROPA, AFRIKA,  ASIEN & SYDAMERIKA


I Europa kryssar AmaWaterways på Rhen, Mosel och Main, på vattenvägar i Holland och Belgien, på Seine, Rhône, Garonne och Dordogne i Frankrike, Douro i Portugal och på storslagna Donau som rinner genom fyra huvudstäder.


I Asien finns flera kryssningar på Mekongfloden i Vietnam och Kambodja. 


I Afrika erbjuds spännande safarikryssningar på floden Chobe  i flera olika kombinationer med bl a Kapstaden, Johannesburg, Victoriafallen, Krugerparken och tågresa med lyxiga Rovos Rail.  


I september 2021 var det premiär för kryssningar på Nilen i Egypten ombord på stilfulla AmaDahlia.


En spännande nyhet inför 2024 är kryssningar på Magdalenafloden i Colombia. Håll utkik efter uppdateringar!


UPPLEV MER MED EXTRANÄTTER

Kombinera gärna resan med några nätter i en eller flera städer före och/eller efter kryssningen. Det finns flera olika alternativ att välja på till i stort sett alla avgångar. Dessa arrangemang inkluderar mycket bra hotell, transfers, utflykter, guider och reseledning som följer gästerna under hela  vistelsen och ombord. 


 

MÅNGA FÖRDELAR


 • Europas bästa flodkryssningsflotta
 • Soldäck med pool eller jacuzzi
 • Bekväma hytter i olika kategorier
 • Helpension inkl. bra utvalda drycker som vin, öl, mineralvatten, läsk och alkoholfritt
 • Medlem i La Chaîne de Rôtisseurs
 • Utmärkt och personlig service
 • Utflykter ingår i alla hamnar
 • Små grupper och kunniga guider
 • Cyklar finns att låna ombord
 • Underhållning och föreläsningar
 • Utvalda avgångar med vintema
 • Utvalda avgångar med exklusiva golfpaket
FLODKRYSSNINGAR  I EUROPA  2024 & 2025


Här ger vi exempel på  ett stort antal kryssningar på floder i Europa, Asien och Afrika. Men utbudet är mycket större än så och självklart bokar vi alla kryssningar som finns tillgängliga, från och med nu till och med säsongen 2024


Rederiet erbjuder regelbundet specialpriser varför det bästa är att be oss om en offert i varje enskilt fall. Flyg och eventuella transfers tillkommer - priser beroende på datum och avreseort.
AmaMagna på Donau, 8 dagar

Budapest - Bratislava - Wien - Dürnstein - Wachaudalen - Passau - Vilshofen eller vice versa


Länder: Österrike, Tyskland, Ungern, Slovakien


Imponerande arkitektur, klassisk musik, underbara landskap och gastronomiska läckerheter väntar på denna kryssning speciellt designad för det unika fartyget AmaMagna. Choklad- och aprikosbrandyprovning i Dürnstein och en exklusiv vinfestival i Spitz är bara några exempel på alla smakfulla upplevelser som bjuds på denna resa.

I Wien, med storslagna Schönbrunn och andra fantastiska byggnader i överdådig barock, erfar man en air av gamla tiders prakt och storslagenhet medan Budapest och Bratislava bjuder på en skön mix av öst och väst. Många intressanta utflykter varvas med sköna dagar ombord på AmaMagna, med allt från utsökta måltider till ett spinningpass på däck.


AmaMagna är ett unikt flodkryssningsfartyg, dubbelt så brett som de vanliga fartygen. Mycket utrymme, stora hytter och ändå max 196 gäster ombord.


Se mer - lägg till två nätter i Budapest före kryssningen och/eller tre nätter i Prag efter kryssningen.

DANUBE_HU_Budapest_Sonata_exterior
LEA_CatCA
VIOLA_exterior

Donaus melodier, 8 dagar

Budapest - Wien - Weissenkirchen - Grein - Linz - Passau - Vilshofen


Länder: Tyskland - Österrike - Ungern - Slovakien


Kryssa längs Donau och se själv varför denna flod har inspirerat så många konstnärer, poeter och musiker. Njut av klassisk  och tidlös arkitektur och konst i tre magnifika huvudstäder: Budapest, Bratislava och Wien. Känn hur kullarna får liv till musiken från "Sound of Music" i Salzburg och Österrikes sjödistrikt. Kryssa genom den bedårande Strudengaudalen och låt Donaus melodier ackompanjera resan mellan alla fantastiska sevärdheter på denna kungliga tidsresa.  Kryssa med AmaLea, AmaCerto, AmaBella, AmaViola.

Se mer - lägg till 2 nätter i budapest och/eller 3 nätter i  Prag.

lavender-1595478_1920
MAP_colors_of_provence
KRISTINA_CatAAAB
KRISTINA_exterior

En smak av Bordeaux, 8 dagar

Bordeaux - Libourne - Blaye - Bourg - Pauillac - Cadillac - Bordeaux


Länder: Frankrike


Följ med till Frankrikes legendariska vinhuvudstad, Bordeaux. Ikoniska och världsberömda slott och vinhus, vingårdar och provningar av fantastiska viner väntar i Libourne, Blaye, Bourg, Pauillac och Cadillac. Denna resa på floderna Garonne och Dordogne är ett måste för alla som är intresserade av och nyfikna på det bästa Frankrike har att bjuda på vad gäller livsstil, kultur, mat och vin.


Res bekvämt ombord på AmaDolce.

Se mer  - lägg till 4 nätter i  Bilbao/San Sebastian  och/eller 3 nätter i Loiredalen/Paris.

AmaLyra på Seine
Paris_Normandie_karta
Les Andelys_Seine_AmaLyra
AmaLyra_Lounge

Dourofloden, 8 dagar

Porto - Régua - Pinhao - Vega de Terrón - Salamanca - Barca d´Alva - Entre-os-Rios - Porto


Länder: Portugal, Spanien


Terrasserade vinodlingar och charmiga gårdar som klamrar sig fast längs Dourodalens branta stränder bildar en enastående bakgrund tilll ett av Europas mest orörda områden och tillika portvinslandet - världens äldsta avgränsade vinregion. Kryssa tur och retur från Porto, den vackra och mycket charmerande hamnstaden med sina sex broar. Besök Régua, Dourodalens "huvudstad" och fascineras av den gyllene staden Salamanca, ett världsarv på UNESCO:s lista. Prova viner från historiska vinhus och njut av den dramatiska skönheten hos ett av Europas mest oförfalskade landskap.


Kryssa med fina AmaDouro.

Se mer - lägg till tre nätter i Lissabon före kryssningen.

Riberobåtar på Douro_Porto
Smaker av Portugal & Spanien_karta
AmaVida
Dourodalen
Vinhus i Pinhão_Dourodalen
Castelo Rodrigo_utflykt_Dourodalen

Medeltida Skatter längs Rhen & Main,

8 dagar

Basel - Strasbourg - Ludwigshafen - Rüdesheim - Miltenberg - Wertheim - Kitzingen - Volkach - Bamberg - Nuremberg


Länder: Frankrike, Schweiz, Tjeckien, Tyskland 


Vandra genom historien i de underbart charmiga medeltida städerna Rothenburg, Bamberg och Miltenberg. Förundras över de arkitektoniska mästerverken - residenset i Würzburg, ett barockpalats som sedan 1981 är ett världsarv, och det stora barockpalatset i Mannheim som är det näst största barockpalatset i Europa efter Versailles. Låt barnet i dig komma fram under ett besök på "Siegfried´s Mechanical Musical Instrument Museum" och på Speyers Tekniska Museum. Upptäck franska Alsace huvudstad, Strasbourg, och njut av lokala favoriter som Rüdesheimer Kaffee och rökt öl i Bamberg. Allt detta och mer därtill väntar på denna fina kryssning bland Europas medeltida skatter.


Kryssa med trevliga AmaPrima.

Se mer - lägg till 4 nätter i Zürich & Luzern före kryssningen och/eller 3 nätter i Prag efter kryssningen .

AmaSerena
Slott längs Rhen & Schweiziska Alper_karta
Amsterdam
AmaSerena_kategori BA
Niederwald_Rhen
Heidelberg_Rhen

Förtjusande rhen, 8 dagar

Basel - Breisach - Strasbourg - Ludwigshafen - Rüdesheim - Lahnstein - Köln - Amsterdam


Länder: Frankrike - Nederländerna - Schweiz - Tyskland


Stora städer med perfekta blandningar av historiska arv och progressiva framtidsutsikter. Spännande platser och städer som inspirerat till stora romaner, poesi och musik; ta som exempel Heidelberg där Mark Twain skrev "A Tramp Abroad". Här vårdas tidlösa traditioner, från tillverkning av Kölsch, Kölns välkända öl, till den berömda kaffedrinken Rüdesheimer Kaffee. På denna kryssning är du garanterad första parkett och kan på bästa sätt njuta av Rhen och världsarvsklassade Rhenklyftan med fyrtio slott i ett pärlband längs stränderna liksom magnifika städer och charmiga byar.Kryssa med eleganta fartygen AmaMora, AmaSiena, AmaLucia, AmaStella, AmaCerto och AmaPrima.

Se mer - lägg till 4 nätter i Zürich & Luzern.

AmaPrima
Prakt längs Rhen och Mosel_karta
Cochem
Rüdesheim
Lahnstein
Bernkastel
Trier

Sagor längs Rhen & Mosel, 12 dagar

Amsterdam - Köln - Lahnstein - Bernkastel - Ludwigshafen - Strasbourg - Breisach - Basel


Länder: Frankrike - Nederländerna - Schweiz - Tyskland


Sagor blir till verklighet längs legendariska Rhen med slott och borgar, och längs dess vackra biflod Mosel med andlöst sköna vyer över Europas brantaste vingårdar. Besök några av Alsaces sötaste städer - Strasbourg och Riquewihr - där tyskt och franskt kulturarv möts och bildar små mästerverk. Cochem och Bernkastel är båda städer som vuxit fram vid foten av ett slott och här får besökaren en aning om hur livet kunde te sig under medeltiden.  Gör en bekantskap med Trier, en gång kallat det andra Rom, tack vare sina många lämningar från romartiden, och med Koblenz, där historien och floderna Rhen och Mosel möts vid Deutsches Eck. Forna tiders prakt av annat slag möter besökaren vid Mannheims vackra barockpalats och i Schwetzingens palatsträdgårdar med mer än hundra skulpturer och märkliga byggnationer, bland dem den mest spektakulära - moskén i den turkiska trädgården. Färgrika kanaler och glittrande sjöar, städer och mäktiga alper, borgar och slott, gott öl och härliga viner - allt detta väntar på denna fina kryssning. 


Kryssa med trevliga AmaPrima, AmaLucia, AmaMora, AmaCerto.

Se mer - lägg till 2 nätter i Amsterdam  före kryssningen och 4 nätter i Luzern & Zürich efter kryssningen.

AmaMagna_Sun_Deck_Swimming_Pool_Sky_Bar (1)
AmaMagna_Al_Fresco_Restaurant

Julmarknader på Rhen, 8 dagar

Basel - Breisach - Strasbourg - Ludwigshafen - Rüdesheim - Köln - Amsterdam


Länder: Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Schweiz


Upplev Europas djupt rotade helgtraditioner och låt dig tjusas av några av världes finaste julmarknader. Ta en mugg värmande glühwine på marknaden mitt emot den imponerande Kölnerdomen. Insup atmosfären på den största och äldsta julmarknaden i Frankrike, den i Strasbourg, "julens huvudstad". I Heidelberg trängs de pyntade marknadsstånden på de historiska torgen i Gamla Stan. I Gengenbach får du inte missa världens största adventskalender; varje kväll klockan sex öppnas de upplysta fönstren på det fina, nyklassiska stadshuset och bakom varje "lucka" finns bilden av en berömd konstnär, som till exempel Andy Warhol. En upplevelserik vecka fylld med härlig julstämning, lokala traditioner, fina möten och förstås, massor av god mat och dryck, umgänge och helgkänsla.


Helgstämning ombord på AmaPrima, AmaMora, AmaSiena och AmaLucia

DANUBE_AT_CruisingDanubeRvr
MAP_gems_soeast_eur
DANUBE_HU_Budapest_night
DANUBE_CERTO_IronGates_cruising01
MAGNA_Exterior_passau
AmaMagna_Spinning_with_view
AmaMagna_Stateroom_AA_AB
MAP_magna_on_danube

Romantiska Donau, 8 dagar

Vilshofen - Passau - Linz - Weissenkirchen - Wien - Bratislava - Budapest


Länder: Tyskland, Österrike, Slovakien, Ungern


Den som längtar efter att få uppleva känslan av den gamla tidens Europa väljer en kryssning i hjärtat av kontinenten där kejsardömen föddes, kungar och drottningar kröntes och musikaliska mästerverk skapades av kompositörer som Mozart och Beethoven. Storslagna städer som Wien, Bratislava och Budapest bjuder på tidlös skönhet. Beundra det vackra Salzburg och bli charmerad av den tjeckiska alpstaden, Český Krumlov. En kryssning på Donau gör dig rik på upplevelser, från kloster och fästningar högt ovanför floden till ikoniska världsarv. 


Kryssa med AmaLea, AmaCerto, AmaSonata, AmaBella, AmaViola eller AmaVerde.

Se mer - lägg till 3 nätter i Prag eller 2 nätter i München.

AmaCerto_Donau
Donaus Melodier_karta
BICYCLE_AT_Danube
Budapest_Hjältarnas Torg_Donau

Provence, 8 dagar

Avignon - Arles - Tarascon - Vienne - Villefrance - Lyon eller vice versa


Länder: Frankrike


Från romantiska städer till matälskares paradis och konstnärscentra - på denna kryssning väcks alla sinnen till liv.  Längs Rhône, koppla av och njut av landskapet med legendariska vinodlingar och känn, dofta och smaka på kvalitetsviner som Beaujolais och Côtes du Rhône. Ta chansen att utveckla dina kulinariska färdigheter: följ med och sök efter den eftertraktade tryffeln "Black Diamond", lär dig kombinera choklad med vin och se hur oliver förvandlas till Medelhavets nektar - olivolja. Vandra i konstnärers fotspår i Arles och Carrières de Lumières och njut av en aftonkryssning i Frankrikes gastronomiska huvudstad, Lyon. Vi lovar att du återvänder hem med många sköna minnen.


Njut av livet ombord på prisbelönta AmaKristina.

Se mer  - lägg till tre nätter i Barcelona  och/eller tre nätter i Paris.

AmaDolce
Bordeaux_cykeltur
Det goda livet i Frankrike
DOLCE_Seafood
france-1118234_1920

Paris & Normandie, 8 dagar

Paris - Les Andelys - Le Havre - Caudebec-en-Caux - Rouen - Vernon - La Roche-Guyon - Conflans - Paris


Länder: Frankrike


Paris sjuder alltid av liv och lust medan Normandie lockar med sin fantastiska kust, underbar mat och konstnärlig skönhet. Monets trädgårdar och den charmiga hamnstaden Honfleur kommer säkert att ha samma inspirerande inverkan på dig som på de stora impressionisterna.  För andra typer av inspiration väntar klostervägarna, "Routes des Abbayes" med besök på några magnifika kloster, och de oförglömliga stränderna i Normandie där de allierade trupperna landsteg på D-Day i slutet av andra världskriget. Upplev känslan av kunglig prakt i Chateau de Bizy, en gång kallat Normandies Versaille. Gör en mix av passion för det goda livet, konst, kultur, arkitektur och underbara landskap och du får norra Frankrike. 


Res bekvämt ombord på AmaLyra.

Se mer  - lägg till 2 nätter i paris.

DOURO_PT_DouroRiverValley
MAP_enticing_douro
DOURO_VD_Sandeman_winetasting
Porto, Portugal old town on the Douro River

Smaker av Portugal & Spanien, 8 dagar

Vega de Terrón - Barca d´Alva - Pinhão - Régua - Entre-os-Rios - Porto eller vice versa


Länder: Portugal, Spanien


Följ med på en kryssning längs världsarvslistade floden Douro. Prova nya viner från gamla tiders byar och njut av det portugisiska kökets smaker. Besök Castelo Rodrigo, den vita byn; upplev en härlig lunch på en "quinta" i Pinhão. Se Lamego, en av Portugals viktigaste pilgrimsorter och vandra runt i ett flerhundraårigt kloster. Dessutom väntar två nätter i broarnas stad, Porto. Historiska platser, orörd natur och intressanta viner är några av godbitarna på denna tur i Spanien och Portugal.


Kryssa med trevliga AmaVida.

Se mer - lägg till 3 nätter i Madrid och/eller 3 nätter i Lissabon.

Rothenburg
AmaPrima
AmaPrima
AmaPrima_Chef´s Table
Würzburg Rezidens
Rüdesheim
Strasbourg

Slott längs Rhen & Schweiziska alper,

8 dagar

Amsterdam - Köln - Rüdesheim - Ludwigshafen - Strasbourg - Basel eller vice versa


Länder: Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Tyskland


Sagolika slott och historiska vingårdar är viktiga ingredienser i denna spektakulära kryssning längs Rhen. Utforska Nederländernas charmiga huvudstad Amsterdam med trädkantade kanaler, smala gator, spännande arkitektur och intressant historia. I Tyskland väntar besök både i magnifika Köln och i charmiga småstäder som vinmetropolen Rüdesheim och universitetsstaden Heidelberg. Njut av kryssningen  genom Rhenklyftan med den legendariska Loreleiklippan och ett fyrtiotal slott som ligger som på ett pärlband längs stränderna. I franska Alsace  väntar härliga Strasbourg och i Schweiz möts besökaren av de mäktiga alperna. 


Kryssa med trevliga AmaSerena och AmaMora.

Se mer - lägg till 2 nätter i Amsterdam och/eller 3 nätter vid Comosjön.

Förtjusande Rhen_karta
Rhendalen_Rhenklyftan
AmaMora
Rüdesheim
Lahnstein

Prakt längs Rhen & Mosel, 8 dagar

Luxemburg - Trier - Bernkastel - Cochem - Lahnstein - Rüdesheim - Ludwigshafen - Strasbourg - Breisach - Basel 


Länder: Frankrike - Luxemburg - Nederländerna - Schweiz - Tyskland


Släpp loss fantasin i sagolika byar och småstäder som förtjusande Cochem där historien och tradtionerna görs sig påminda på varje liten gata, och i pietetsfullt bevarade Bernkastel med sina korsvirkeshus och medeltida marknadstorg. Låt barnet i dig komma fram under ett besök på "Siegfried´s Mechanical Musical Instrument Museum" i vinmetropolen Rüdesheim. I Schwetzingens fantastiska palatsträdgårdar finns fler än hundra skulpturer att beundra och häpna över. I Trier blandas tyskt kulturarv med italienskt dito genom de romerska kejserliga baden och stadsporten Porta Nigra; i Strasbourg möts det tyska och franska. 


Kryssa med trevliga AmaPrima och AmaCerto.

Se mer - lägg till 3 nätter i Paris/Champagne eller 3 nätter i Paris och/eller 4 nätter i Luzern & Zürich.

Rhendalen_Rhenklyftan
Sagor längs Rhen och Mosel_karta
PRIMA_Moselle_fromBikePath
Rüdesheim
Deutsches Eck
Lahnstein
Strasbourg
Riquewihr

Golfkryssning längs Donau med AmaMagna

 2 nätter Budapest - 7 nätters kryssning Budapest -Bratislava - Wien - Dürnstein - Wachaudalen - Passau - Vilshofen - 3 nätter Prag


Länder: Österrike, Tyskland, Ungern, Slovakien, Tjeckien


Vad sägs om att spela golf på banor i världsklass i fem olika länder på en och samma resa? Och det utan att behöva tänka på bokning av starttider, transporter, rengöring av klubbor och annat praktiskt. Allt detta i kombination med en skön och intressant kryssning ombord på eleganta AmaMagna längs Donau.


Privat transfer till och från banorna med lyxig Mercedes, "concierge service" inkl. klubbvård och rengöring, en runda på varje bana, en delad golfbil per bana,  en rangekupong per runda, à la Carte-lunch på varje bana inkl. vin och öl, ett välkomspaket: ett dussin golfbollar  Callaway Chrome Soft Tour, pitch repair tool, 4 eller 5 bankartor, skoväska.


Dessa fina banor väntar:


Albatross Golf Club, Prag, Tjeckien

Hart Golf Resort, Bad Griesbach, Tyskland

Diamond Country Club, Atzenbrugg, Österrike

Penati Country Club, Senica, Slovakien

Pannonia Country Club, Budapestchristmas-market-550323_1920
MAP_xmas_on_rhine
PRIMA_exterior_passau02
PRIMA_Bar

Donau - "Pärlor i sydöstra Europa", 8 dagar

Budapest - Mohács - Pécs - Vukovar -- Novi Sad - Belgrad - Järnporten - Vidin - Rousse - Giorgiu


Länder: Ungern, Kroatien, Serbien, Bulgarien, Rumänien


Känn historiens vingslag i Ungern, Kroatien, Serbien, Bulgarien och Rumänien på denna kryssning längs nedre delen av mäktiga Donau. Keltiska befästningar, medeltida småstäder och storslagna metropoler liksom sköna, pastorala landskap och Donaus berömda Järnporten ger dig en god bild och det bästa av östra Europa.

Naturälskare uppskattar möjligheten att besöka Bulgariens underverk, Belogradchik, ett naturens sagoland med fantastiska formationer i sten, starkt förknippade med spännande legender. Den som önskar vara aktiv följer med på en cykeltur i parken Kalemegdan framför borgen med samma namn i Serbiens huvudstad Belgrad. För vinentusiasten ges möjlighet att "smaka på historien" från de månghundraåriga vinodlingarna i den kejserliga vinstaden Ilok i Kroatien med anor från romartiden.


Kryssa med AmaVerde eller AmaBella.

Se mer - lägg till några nätter i Wien före kryssningen och/eller 2 nätter i Brasov resp. Bukarest eller 3 nätter i Istanbul efter kryssningen.