Transsibiriska Järnvägen

TRANSSIBIRISKA JÄRNVÄGEN

Livets stora äventyrsresa

VÄRLDENS LÄNGSTA JÄRNVÄG   

Vad kan väcka mer känslor av äventyr och romantik än en resa med den legendariska Transsibiriska järnvägen? Tillika närapå ett måste för varje passionerad resenär. Till skillnad från många andra tågresor där målet för resan är det viktigaste, ligger fokus här på resan i sig själv och de många upplevelserna som väntar under resans gång.   


 

SKÖNA DAGAR  &  MINNEN FÖR LIVET

Ombord på tåget glömmer man snabbt vardagen, varvar ner och får värdefull tid till avkoppling och eftertanke. Människor, platser, landskap och vyer, mat, dofter, samvaro och nya bekantskaper ger minnen för resten av livet. Gör drömmen till verklighet!     Välj någon av de resor vi presenterar här eller låt oss sätta ihop en resa enligt dina önskemål.

TRANSSIBIRISKA JÄRNVÄGEN

 

för mer information och bokning kontakta oss


VÄRLDENS LÄNGSTA JÄRNVÄG

Detta är den längsta tågresan i världen man kan göra på ett och samma tåg. Den längsta av de tre transsibiriska rutterna är 930 mil lång och går hela tiden på rysk mark mellan Moskva och Vladivostok, en resa som utan uppehåll tar åtta dagar. De två andra sträckningarna är den trans-mongoliska som viker av i Ulan Ude och fortsätter genom Mongoliet till Peking, samt den transmanchuriska som från Ulan Ude går in i Kina och via Harbin fortsätter till Peking. Gemensamt för alla är upplevelsen av Rysslands pulserande huvudstad Moskva, det mäktiga sibiriska land-skapet med berg, floder och oändliga skogar, här och där större och mindre städer liksom små, lantliga byar med timmerhus och små kyrkor med knubbiga lökkupoler. Och så, innan vägarna skiljs, Bajkalsjön – världens djupaste och vattenrikaste insjö.


SPÄNNANDE KONTRASTER

För den som söker ännu mer kontraster i natur och kultur är den transmongoliska järnvägen det bästa valet. I Mongoliet väntar huvudstaden Ulan Bator, möten med nomader och djur på den oändliga stäppen, arvet efter den store erövraren Djingis Khan och Gobiöknens sanddyner. Som grand final bjuder Kina på storslagna Peking, underverket Kinesiska muren och Minggravarna.


LÅNGTRÅKIGT? ALDRIG!

Oavsett resrutt är en transsibirisk resa en ultimat upplevelse, en gemenskap för moderna ”upptäcktsresanden”, en resa där nya vänskapsband förseglas med ett glas vodka någonstans mitt på den sibiriska tundran.


En resa med något av de ordinarie tågen som trafikerar järnvägen är inte bara en turistresa utan i allra högsta grad ett sätt att uppleva det ”riktiga” livet med ryssar, mongoler, kineser som kanske är på väg hem efter arbete långt hemifrån, chica affärsmän- och kvinnor på tjänsteresa eller familjer på väg till släkt och vänner. Hur som helst ger det hela tiden upphov till spontana samtal, spännande diskussioner och nya insikter. I skön takt hinner man uppleva det förbipasserande land-skapet, vila en stund och kanske läsa en bok i kupén, gå på besök till grannkupén, mingla i korridoren eller i restaurangvagnen. En sak är säker – långtråkigt blir det aldrig!


TRANSSIBIRISKA DE LUXE

För den som föredrar en mer luxuös upplevelse med toppstandard, eleganta kupéer och salonger och ett ”all inclusive” arrangemang rekommenderar vi en resa med något av de privata tågen som erbjuds; en motsvarighet till Orientexpressen, bara längre och mer innehållsrik.
trees-690727_1920
siberia-3253192_1920
siberian-schwertlilie-5218564_1920
sharman-rock-4876215_1920
the-siberian-4493392_1920
shaman-3884428_1920

UPPEHÅLL OCH INTRESSANTA UTFLYKTER

Visst kan man resa hela vägen från Moskva till Vladivostok eller Peking utan uppehåll, men med så många intressanta platser efter vägen vore det synd att inte stanna upp och uppleva mera. De resor som vi presenterar här är samtliga planerade med ett eller flera uppehåll, övernattningar på hotell och fina utflykter tillsammans med duktiga lokalguider.


TÅGEN

Tågen är de populära s k snabbtågen som trafikerar sträckan Moskva – Irkutsk. Beteckningen snabb är visserligen lite missvisande; det beror inte på hastigheten – i genomsnitt 60 km i timmen – utan på de få och korta uppehållen, max tjugo minuter på de största stationerna.


Ombord finns som regel tre olika klasser men de vanligaste är andra klass fyrbäddskupé eller  första klass med plats för två. De flesta vagnarna på tåget består av nio fyrbäddskupéer och i var ände av vagnen finns ett toalettutrymme med WC och tvättställ. I varje kupé finns generösa bagageutrymmen, vilket gör att det aldrig blir trångt. Filtar, bäddlinne och handdukar ingår i servicen.


Vagnsvärden/värdinnan sköter om vagnen, tar hand om städningen och ser till att det alltid finns kokande vatten i samovaren. Här kan man hämta vatten till sitt kaffe eller köpa ett glas färdigt te. Under uppehållen på stationerna kan man ofta handla bröd, ost, grönsaker och frukt av försäljare på perrongen men samtidigt är det sköna avbrott att sitta i restaurangvagnen för en måltid eller något att dricka.


TÅGRESA DE LUXE MED "TSARENS GULD"

En något annorlunda resa erbjuds ombord på detta privata, specialchartrade tåg. Här finns olika typer av förstklassiga kupéer, påkostade måltider, underhållning, reseledning och tåget gör flera stopp för både utflykter och hotellövernattningar.   


Läs mer och inspireras av de olika resorna här (kommer snart):

  • Från Moskva till Vladivostok, 13 dagar
  • Från Moskva till Peking via Mongoliet, 15 dagar
  • Från Moskva till Peking via Mongoliet, 16 dagar
  • Tågresa deluxe med "Tsarens Guld", 16 dagar