Baltikum - Estland, Lettland & Litauen

VÅRA BALTISKA GRANNLÄNDER

Estland, Lettland & Litauen


Storstadsliv,  skogspromenader, historia och arkitektur. Gastronomi, musik och konst. Pilgrimsvandringar, biodling, yoga, segling, golf och välmående. Kort sagt, det finns massor att upptäcka hos våra närmsta grannar i öster.  Så nära men ändå för många ännu allt för okända.


Östersjöregionen och våra baltiska grannländer Estland, Lettland och Litauen har mycket att bjuda på, både vad gäller natur och kultur, sport och nöjen.  Här finns något för alla smaker.  Och här går utvecklingen snabbt framåt - innovativt, inspirerande och välkomnande.


 


 

för mer information och bokning kontakta oss

Tallinn_vy
Riga
vilnius

STORSTADSLIV

Alla de tre ländernas huvudstäder - Tallinn, Riga och Vilnius - bjuder på en skön blandning av gammalt och nytt, traditioner och nytänk. Medeltida gränder och nya skyskrapor, marknader och eleganta shoppinggallerior, moderna hotell och gott om barer, kaféer och restauranger. Det är långt ifrån några världsmetropoler men ändå skönt storstadsliv i liten skala.


SMÅSTADSCHARM  

Lite sömniga men charmiga småstäder finns det gott om runt omkring i Baltikum. Omgivna av nationalparker, sjöar och floder är det perfekta platser för avkoppling utan trängsel. Vi kan erbjuda rundturer, aktiviteter och övernattningar på härliga pensionat i städer som Haapsalu, Viljandi, Cesis, Kuldiga och Kedainiai.


SPA & VÄLBEFINNANDE

De baltiska länderna har gamla, fina kurortstraditioner och under det senaste årtiondet har det gjorts stora investeringar i toppenfina SPA-anläggningar i städer såväl som på landsbygden. Oavsett om du väljer lyx, budget eller en medicinsk anläggning är priserna behagligt överkomliga.


Läkande lera, mineralvatten, tallbarrsolja, honung, bärnsten.....allt för bot, skönhet och avkoppling.


GOLF

Golf i Baltikum är verkligen väl värt att prova på. Här finns många mycket bra golfbanor med både fina och utmanande omgivningar. En ganska lång säsong från april till november, ingen trängsel och bra priser är goda skäl till att förlägga nästa golfresa till Baltikum.
Couple hiking through a forest in the countryside
Smiling biker couple cycling on the countryside road
Male hiker looking through binoculars in forest
Creative business team putting hands together at the office
canoe-49179_1920
Delicious prepared and decorated food on table in restaurant

VANDRINGAR

Det relativt platta baltiska landskapet är som gjort för behagliga vandringar i vackra omgivningar. Vi ordnar vandringar i olika områden, från ett par timmar till flerdagarsturer. Alltid tillsammans med en guide och med transport, måltider och övernattningar inkluderade.  


NORDIC WALKING/STAVGÅNG

Stavgång har blivit oerhört populärt i all de tre baltiska länderna - en härlig fysisk aktivitiet utan att vara alltför ansträngande. Vi organiserar vandringar tillsammans med lokala aktörer i städer, parker och på landsbygden och kombinerar det gärna med guidade turer och goda måltider.


CYKLING

Föredrar du att cykla? Inga problem, vi har turer både med och utan guide, för några timmar, några dagar eller kanske en hel vecka. Säg bara till så skickar vi förslag på rutter.


KANOTER, KAJAKER OCH FORSRÄNNING

Vattendragen Gauja, Amata, Abava, Zeimena och Merkys är suveräna platser för den som tycker om att paddla eller kanske föredrar mer adrenalinframkallande aktiviteter som forsrännng. Välj mellan endagsturer eller veckolånga expeditioner i orörd natur med urskogar, berghällar, klippor och ett rikt djurliv.


FÅGELSKÅDNING

Mer än 350 flyttfågelarter flyger över Baltikum, vilket gör området fantastiskt för fågelskådning. Vi ordna olika turer över hela regionen för att skåda bl a ripa, stork, häger, fiskljuse, ugglor, hackspettar, örn, gäss och pipare.


FÖRETAGSRESOR, KONFERENSER OCH MÖTEN

Närheten, bra kommunikationer, bra priser, utmärkta hotell och möteslokaler liksom mängder med roliga, kreativa och minnesvärda aktiviteter gör dessa länder till perfekta val för företagsresor och konferenser.Manor house Estonia_creative commons
wellness
Golfas_12